Malaysia Today

... Katakanlah (wahai Muhammad): "Al-Quran itu, (menjadi cahaya) petunjuk serta penawar bagi orang-orang yang beriman; ...
Allah adalah Pelindung bagi Orang Yang Beriman;
Syaitan pula adalah pelindung bagi Orang Kafir.

Sesungguhnya Allah dan malaikatNya berselawat (memberi segala penghormatan dan kebaikan) kepada Nabi (Muhammad s.a.w); wahai orang-orang yang beriman berselawatlah kamu kepadanya serta ucapkanlah salam sejahtera dengan penghormatan yang sepenuhnya.
Al-Ahzaab 33:56
Ingin melihat Katalog Perabot Jati, anda dibawa secara Eksklusif di laman web kami

Eksklusif : Zaman Dulu...1968 - 1975, Kemudian 2012...!

Darjah 6,
SK Gondang, Ketereh,
1968
Tingkatan 2A,
SMR Pangkal Kalong, Kok Lanas
1970
Tingkatan 3A,
SMR Pangkal Kalong, Kok Lanas,
1971
Tingkatan 4 Sains,
SM Hamzah Machang,
1972
Tingkatan 5 Sains,
SM Hamzah, Machang,
1973
Pre-U Class,
SMSAH, Jitra,
Dis 1973 - Mac 1974
Tingkatan 6 Rendah Sains,
SMIP Kota Bharu,
1974
Geng Tingkatan 6 Atas Sains,
Asrama Putra SMIP Kota Bharu,
1975
Ini Rupa Aku!... Tahun 1968
Dulu 1971... Top Student!
Dan Ini Rupa Aku... Tahun 2012

Ini Juga Di Zaman Dulu... Ketika Di UKM Dirakam pada Okt 1978

Gambar ini diambil ketika Kuliah ST381: Rekabentuk Tinjauan dan Persampelan I (kalu tidak silap) oleh Mr. Christopher Olson (tidak bersama dalam gambar ini). Kuliah diadakan di Bilik Kuliah G2A pada Okt. 1978. Kelas ini hanya ada 10 orang sahaja. Jadi kepada kekawan yang masih mengingati gambar ini, sila hubungi saya melalui email aby4466@gmail.com untuk mengembalikan semula hubungan yang telah hampir 35 tahun terputus. Terima kasih.

Dari L-R:
Depan: Redzuan Razali, Abdul Rahman Hasan, Anak Ngadiman (maaf ingat nama bapa sahaja)
Tengah: Siti Khalidah (Kalu tidak silap), Ismail Yusof, Aku, Ismail Abdullah dan Mohd Ridwan (Kalu tak silap)
Belakang: Ghazali Sulong dan Shafie Mat Yatim.

Kenangan Dengan Kawan Lama Di Majlis PPJPM Pada 22.4.2012

Kenangan Bersama YB Senator Datuk Akbar Ali via iPad, Mantan TKP di suatu ketika dahulu...

INFO GEMPA BUMI


Earthquakes Worldwide in the Last 30 Days (Of M>=4)
Richter scale
The Richter scale was named after the American seismologist Charles Francis Richter. This scale measures the motion of the land surface 60 mi from the epicenter, or focus, of the earthquake.
An estimated 800 quakes of magnitudes 5 to 6 occur worldwide each year.
About 50,000 quakes of magnitudes 3 to 4 occur each year, and
only about one of magnitude 8 to 9 each year. On the Richter Scale, between:
0.0 - 4.3: People at rest upstairs notice shaking. Shaking felt indoors; hanging objects swing.
4.3 - 4.8: Sleeping people are awakened. Dishes, doors and trees shake and rock.
4.8 - 6.2: Difficult to stand; people walk unsteadily. Windows break;plaster,bricks & tiles fall.
6.2 - 7.3: General panic. Damage to foundations; buildings destoyed. Water thrown out of river.
7.3 - 8.9: Total destruction; roads break up, rocks fall. Large cracks appear in ground.

TOP FIVE Popular Posts...

Sunday, September 12, 2010

Ekoran dari : Lychee...Anda Suka, Tapi Hati-hati...

Setelah diselidik dalam web jakim yang diberikan oleh penghantar email kepada saya, ini saya dapati hasil cariannya atas nama NARCISSUS. Yang dijumpai adalah seperti yang dipaparkan di bawah. Anda boleh sendiri membuat keputusan dan pilihan.

Bagi saya syarikat ini banyak mengeluarkan produk sendiri dan ada kemungkinan juga mereka ada mengimport produk2 tertentu. Yang dihasilkan sendiri mungkin tidak masalah mereka boleh mendapatkan persijilan 'halal'. Tetapi bagi produk yang diimport itu tidak diketahui kedudukannya. Mungkin produk yang disebutkan di web ini sebelum ini adalah barang keluaran syarikat berkenaan yang diimport dari negara jiran.

Di negara ini banyak sangat 'mereka' menggunakan jenama melayu untuk mengaut keuntungan. Yang paling nyata "Pau Ahmad" dibelakangnya seorang bukan melayu, Ahmad diambil sempena nama drivernya sahaja. Jadi siapa yang dibodohkan dalam hal ini. Tepuk dada, tanya Iman. Yang halal jelas, yang haram jelas. Jika ada di antaranya lebih baik dihindarkan.

Jadi penulisan dan penyebaran maklumat2 seperti ini perlu diumumkan kepada awam khususnya orang islam supaya mereka lebih berhati2 memilih apa yang mereka ingin makan. Jangan main tangkap muat aje!

SENARAI PRODUK
Bil Produk Syarikat
1. OYSTER FLAVOURED SAUCE /OYSTER SAUCE BRAND:
TASTE ME, BABU KITCHEN, SIN TAI HING, OYSTER KING, FAIR LADY, COLOUR OYSTER KING, KOON YIN, HAN JIANG, THYE GUAN, MR.TEN, NARCISSUS, LILAC

-SIN TAI HING OYSTER SAUCE FACTORY SDN BHD 30/11/2011 SIN TAI HING OYSTER SAUCE FACTORY SDN BHD



Nama :
SIN TAI HING OYSTER SAUCE FACTORY SDN BHD

Alamat :
AL 250.LOT 969
KAMPUNG BARU SG BULOH
47000 SELANGOR DARUL EHSAN
MALAYSIA

Negeri :
Selangor Darul Ehsan

No. Telefon :
03-61402122

No. Fax :
03-61401933

e-mail :
sylee281@yahoo.com,info@sintaihing.org

Laman Web :
www.sintaihingsos.com.my

No. Rujukan :
JAKIM/(S)/(22.00)/492/2/ 1 047-08/2004

Pegawai Rujukan :
Lee Suet Yen
Senarai produk :
Bil Tarikh Tamat
1.  ABALONE SAUCE  30/11/2011  
2.  BLENDED SESAME OIL  30/11/2011  
3.  CHICKEN MARINADE SAUCE / SAUCE FOR CHICKEN MARINADE  30/11/2011  
4.  CHICKEN SEASONING SAUCE  30/11/2011  
5.  CHILLI OIL  30/11/2011  
6.  CHILLI OIL (WITH CHILLI DREGS)  30/11/2011  
7.  CHILLI SAUCE  30/11/2011  
8.  CHILLI SOYA SAUCE /KICAP PEDAS  30/11/2011  
9.  CURRY PASTE/CHICKEN CURRY PASTE  30/11/2011  
10.  DARLING NOODLE SAUCE  30/11/2011  
11.  FISH CURRY PASTE / MEEN CURRY PASTE  30/11/2011  
12.  GREEN CURRY PASTE  30/11/2011  
13.  HAINANESE CHICKEN RICE MIX/PASTE  30/11/2011  
14.  HOISIN SAUCE  30/11/2011  
15.  HOT & SPICY PASTE  30/11/2011  
16.  HOT CHILLI SAUCE / BIRD EYE CHILLI SAUCE  30/11/2011  
17.  IMPERIAL CURRY PASTE  30/11/2011  
18.  KICAP PEKAT  30/11/2011  
19.  KUAH MASAK MERAH  30/11/2011  
20.  OYSTER FLAVOURED SAUCE /OYSTER SAUCE  30/11/2011  
21.  PLUM SAUCE  30/11/2011  
22.  RENDANG PASTE  30/11/2011  
23.  SAMBAL BELACAN PASTE  30/11/2011  
24.  SAMBAL TUMIS PASTE / TAMARIND CURRY PASTE  30/11/2011  
25.  SAMBAL UDANG  30/11/2011  
26.  SCALLOP & CHICKEN SAUCE  30/11/2011  
27.  SCALLOP SAUCE  30/11/2011  
28.  SEAFOOD SEASONING SAUCE  30/11/2011  
29.  SESAME OIL  30/11/2011  
30.  SOYA SAUCE  30/11/2011  
31.  STEAM FISH'S SAUCE (SAUCE FOR STEAMED FISH & SEAFOOD)/STEAM & STEW GOURMET SAUCE  30/11/2011  
32.  SWEET SOYA SAUCE  30/11/2011  
33.  THAI CHILLI SAUCE  30/11/2011  
34.  THICK CARAMEL SAUCE  30/11/2011  
35.  TOM YAM PASTE  30/11/2011  
36.  TOMATO SAUCE  30/11/2011  
37.  VEGETABLE CURRY PASTE/VEGE CURRY PASTE  30/11/2011  
38.  VEGETARIAN NOODLE SAUCE  30/11/2011  
39.  VEGETARIAN OYSTER FLAVOURED SAUCE/MUSHROOM FLAVOURED SAUCE  30/11/2011  
40.  VEGETARIAN TOM YAM PASTE  30/11/2011  
41.  ARTIFICIAL VINEGAR  15/04/2012  
42.  BLACK VINEGAR   15/04/2012  
43.  PICKLED GREEN CHILLI  15/04/2012  
44.  SUSHI VINEGAR   15/04/2012  
45.  VINEGAR  15/04/2012  
46.  BLENDED HVP SAUCE  15/10/2012  
47.  CHILLI SAUCE WITH GARLIC  15/10/2012  
48.  DIPPING SAUCE / SOS PERASA  15/10/2012  
49.  HAINANESE CHICKEN RICE CHILLI SAUCE/HAINAN CHILLI SAUCE  15/10/2012  
50.  LIGHT SOY SAUCE  15/10/2012  
51.  THICK SOY SAUCE / DARK SOY SAUCE  15/10/2012  
52.  VEGE CURRY NOODLE PASTE   15/10/2012  
53.  VEGE TOM YAM NOODLE PASTE   15/10/2012  

No comments:

Post a Comment